مشاوره زيبايي


 

نويسنده: نگار بهروز




 
خانمي 38ساله هستم که مي خواهم بوتاکس تزريق کنم، ولي شنيده ام بعضي افراد نبايد اين کار را انجام دهند، لطفاً مرا راهنمايي کنيد.
گروهي از افراد نبايد از تزريق بوتاکس جهت کاهش چين و چروک استفاده کنند. اين افراد شامل زنان باردار و شيرده، کودکان زير 12سال و افراد دچار عدم ثبات رواني و داراي اختلال رفتاري، افراد داراي حساسيت هاي پوستي، افراد با سابقه بيماري هاي عصبي عضلاني مثلMSو مياستني گراويس، کساني که تحت درمان با داروهاي آنتي بيوتيکي مثل جنتامايسين هستند و نيز مصرف کنندگان گروهي از داروهاي قلبي مي باشند. اين افراد بهتر است از ساير روش ها جهت کاهش چين و چروک صورت خود استفاده نمايند.

موهاي من بسيار خشک است و اکثراً پف مي کند و بالا مي ايستد. از انواع شامپوها و نرم کننده ها هم استفاده کردم ولي تاثيري نداشته است. لطفاً مرا راهنمايي کنيد؟
 

يک دستمال کوچک آغشته به روغن زيتون را به کف سر و تمام سطح موها بماليد و تمام سر را به ان اغشته کنيد. سپس با انگشتان خود روغن را به تمامي سطوح سرماليده و موها و کف سر را با آن ماساژ دهيد. دقت کنيد تا تمامي موها به آن آغشته شود. اکنون دستمالي را که با آب نسبتاً داغ خيس شده است روي سر ببنديد و 15دقيقه صبر کنيد. مجدداً حوله را آب داغ مرطوب کنيد و کف سر را با آن ماساژ دهيد تا هم روغن هاي اضافي پاک و هم جريان خون بيشتر شود. حال با شامپويي ملايم سر را کاملاً بشوييد. در کنار اين کار مي توانيد آب گرمک را گرفته با شير مخلوط کنيد و بگذاريد 15دقيقه بجوشد، سپس يک روز در ميان موها را با آن ماساژ دهيد . جوشانده مخلوط برنجاسف و گل ختمي هم براي تقويت و جلوگيري از ريزش موهاي خشک مفيد است. از مواد حاوي روي و مس هم بيشتر استفاده کنيد.

من چند ماهه که از داروي ماينوکسيديل استفاده و احساس مي کنم علاوه بر موهاي سرم، موهاي بدنم هم خصوصاً در ناحيه صورت و ابرو و پيشاني بيشتر شده، آيا مي تواند علت زياد شدن موهاي بدنم، مصرف ماينوکسيديل باشد؟
 

داروي ماينوکسيديل به صورت موضعي مصرف مي شود و جذب آن به داخل سيستم خون بسيار اندک است؛ ولي در بعضي افراد اين جذب به دليل خاصيت پوست آنها بيشتر است و مي تواند عوارضي از جمله افت فشارخون و تنگي نفس داشته باشد . در مواقعي که دارو در جاهاي ديگر نيز استفاده مي شود، مي تواند باعث ضخيم شدن موهاي ناحيه شود. بهتر است دارو فقط در محل هاي مورد نياز استفاده گردد و در صورت ايجاد علائم حساسيت، مثل خارش و خشکي شديد ناحيه يا عوارضي مثل احساس سنگيني در سينه قطع شود.

من مدت دو سال است که به پيسي يا ويتيليگو مبتلا شده ام، آيا مي توانم از کرم و مواد شيميايي استفاده کنم؟
 

پيسي يا وتيليگو يک بيماري خودايمني است و به صورت لکه هاي سفيد روي پوست ديده مي شود، هر عاملي که باعث التهاب و قرمزي در سطح پوست شود، مي تواند در اين افراد باعث ضايعات سفيد پوستي گردد. پس اگر با مصرف يک نوع کرم يا موبر، سطح پوست حساسيت نشان مي دهد، نبايد از آن استفاده کرد . در غير اين صورت مصرف کرم و مواد شيميايي که باعث حساسيت نشود. مشکل نخواهد داشت مصرف متوکسالن خوراکي بسته به وزن فرد مبتلا، درمان اين افراد است.

مي خواهم از ليزر براي از بين بردن موهاي زائد صورتم استفاده کنم، ولي شنيده ام بعضي از افراد به ليزر خوب جواب نمي دهند، علت چيست ؟
 

ليزر يکي از روش هاي از بين بردن موهاي زائد است که معمولاً با اثر بر ملانين يا همان رنگدانه اصلي پوست و مو باعث تحريک فوليکول يا همان ريشه مو مي شود. بنابراين هر چقدر موهاي زائد مشکي تر باشد، اثر ليزر هم برمو بيشتر و هر چه رنگدانه پوست کمتر باشد، عوارض احتمالي ليزر هم کمتر است. بنابراين بهترين پوست و مو براي ليزر، موهاي زائد مشکي و پوست سفيد است. بهتر است قبل از انجام ليزر آزمايش هاي هورموني مرتبط انجام شود در صورتي که اختلال هورموني وجود داشته باشد، شناسايي و تحت درمان صحيح دارويي قرار گيرد. در هنگام استفاده از دارو جهت پرمويي مي توان اقدام به اليزر نمود تا داروها باعث کاهش تعداد موها شده و ليزر نيز باعث از بين رفتن موهاي موجود شود.

آيا صابون براي تميز کردن صورت مناسب است ؟
 

استفاده از صابون هاي معمولي به عنوان پاک کننده بسيار رايج است و بسياري از خانم ها از صابون به عنوان يکي از مناسب ترين پاک کننده ها ياد مي کنند؛ غافل از اينکه صابون پاک کننده مناسبي نيست و معايب فراواني دارد که مي توان به زدودن بيش ازحد چربي از سطح پوست، احساس نياز به شستن با آب، ايجاد خشکي و کشيدگي پوست پس از مصرف و قليايي کردن پوست صورت اشاره کرد. در هر حال بهتراست از صابون و ساير دترژنت ها براي شستشوي صورت استفاده نکنيد. حتي از آب معمولي نيز براي شستن صورت هاي خشک نبايد به صورت بي رويه استفاده کرد و بهتر است جهت تميز کردن صورت از پاک کننده هاي مخصوص صورت و دور چشم استفاده شود و پس از آن در صورت احساس خشکي حتماً از مرطوب کننده استفاده گردد.
منبع:نشريه دنياي سلامت، شماره 52